КК Херцеговац Билећа

Published on 06/24,2017

Карате клуб (KK) ''Билећанин'' основан је далеке 1971. године. Клуб је промијенио назив 1973. године у Карате клуб ''Хецреговац'' и у својој већ дугој традицији извео је бројне генерације веома успјешних такмичара. Данас окупља велики број дјеце и омладине. Посебна заслуга за усјешан рад Карате клуба ''Херцеговац'' припада тренерима Петру Козјаку (носилац црног појаса-четврти дан, међународни судија и предсједник тренерске комисије Карате сaвeза Републике Српске), Данијели Козјак (црни појас-први дан), Божу Ивковићу (црни појас-трећи дан) и Радивоју Илићу (црни појас-трећи дан), који марљиво раде на прирпемама и обучавању чланова.
Тренуто је у клубу око 120 чланова у категоријама полетараца, пионира, нада, кадета, јуниора и сениора. Иако ради у веома отежаним условима, Клуб постиже одличне резултате.

Прву медаљу за Клуб донио је Милићевић Ненад у старој СФРЈ, а прву међународну медаљу донијела је Вујовић Дајана која је освојила треће мјесто на првенству које је одржано у Дармстадт-у (Њемачка) 2004. године.
На ширење и популарност каратеа на овим просторима утицао је феноменални резултат на државном првенству старе СФРЈ у Улцињу далеке 1987. године, када је женски тим у саставу: Козјак Данијела, Амра Овчина и Анела Перван  освојио златну медаљу у катама, као и сребрена медаља Данијеле Козјак у појединачној конкуренцији.
На Свјетском Купу у Новом Граду (Словенија) 2008. године, Јелена Козјак освојила је златну медаљу у борбама и бронзану у катама у конкуренцији нада, Данијела Милошевић златну медаљу у катама у конкуренцији пионира, и Дајана Јокановић сребрену медаљу у борбама у конкуренцији нада.
Карате клуб ''Херцеговац'' проглашен је најбољим клубом у Републици Српској 2008 и 2009 године.
Предсједник клуба је Драгиша Тркља, а секретар Милорад Војновић.

 
Адреса: Завођска 2, Билећа
Телефон:
065-535-466


Comments

Leave a Reply

Додај коментар

Запамти ме