КК Херцеговац - КК Хео

Published on 06/24,2017

 

Пуно име
Кошаркашки клуб Хео
Надимак-
Основан2012. године
НавијачиЏукеле
ДворанаУниверзална СД Билећа
Капацитет2,000
ПредсједникАндрија Вујовић
ТренерБорис Јокановић
ЛигаПрва лига РС
2016-17Прва лига РС, 10. мјестоКошаркашки клуб (КК) ''Херцеговац'' је основан 1981. године и од тада успјешно је наступао на домаћој и широј спортској сцени. За нешто више од тридесет година постојања одгојио је бројне генерације младих кошаркаша. КК ''Херцеговац'' је нарочито присутан у нашој спортској јавности почетком 21. вијека доспјевши до Премијер лиге 2001. године, и до CHALLENGER КУПА у сезони 2002/03. Клуб се такмичио у Премијер лиги непрекидно од њеног оснивања до 2012. године, када иако је изборио статус премијерлигаша иступа из лиге због финансијских проблема. КК "Херцеговац" због финансијских проблема иступа из Премијер лиге БиХ 2012. године и клуб се гаси.

Од играча који су поникли у КК "Херцеговац" а направили завидну каријеру, истичу се: Жарко Вујовић (Слобода Дита, Локомотива Мостар, Металац Ваљево, Пивоварна Лашко, Слобода Дита), Жељко Бошњак (Југ Дубровник, Раднички Београд, Триглав Крањ, Литиа), Горан Радмиловић (Враце Сарајево, Беовук Београд) и Драган Вујовић (БФЦ Беочин, Пролетер Зрењанин, Јагодина, Полет Керамика Бечеј, Репрезентација Републике Српске), а од млађих играча Милан Милошевић (Слобода Дита, Црвена звезда, Босна АСА БХ Телеком, Керавнос Никозија, Будућност, Златорог Лашко, АЕК Атина, Репрезентација БиХ и Репрезентација Републике Српске) и Драшко Албијанић (Леотар, Слобода Дита, Борац БЛ, Асесфтом Плоестија, Зрињски (Мостар), Кужов, Сутјеска (Никшић),  Игокеа, Репрезентација БиХ и Репрезентација Републике Српске).

                            КК ХЕО БИЛЕЋА
Кошаркашки клуб "Хео" је основан 2012. године након што је, због превеликих дуговања, престао са радом Кошаркашки клуб "Херцеговац" који је био члан Заједничке лиге БиХ непрекидно од њеног оснивања. Новоформираном клубу приступио је комплетан билећки играчки кадар, као и младе секције КК "Херцеговац". Клубу је омогућено да прескочи једну лигашку степеницу, а у образложењу се истиче да је та повластица дата Билећи као граду кошарке јер је на утакмицама "Херцеговца", у просјеку било највише посјетилаца у БиХ. Захваљујући овом клубу, кошарка је све више присутна међу младим нараштајима, а преко видних резултата његових играча и Билећа се све више афирмише у спортској јавности. Клуб се тренутно такмичи у Првој лиги Републике Српске, са амбицијама за виши ранг.

Клуб окупља око 100 чланова који вриједно раде кроз секције пионира, кадета, јуниора и сениора.

КК "Хео" је суорганизатор популарног СТРЕЕТ БООЛ традиоционалног баскет турнира у Билећи.

Адреса: Краља Петра Ослободиоца 22, 89230
Телефон:
059-371-406


Comments

Leave a Reply

Додај коментар

Запамти ме