РК Херцеговац Билећа

Published on 06/24,2017

 

Пуно име
Рукометни клуб Херцеговац
НадимакХео
Основан2008. године
НавијачиЏукеле
ДворанаУниверзална СД Билећа
Капацитет2,000
ПредсједникМилош Кулаш
ТренерСлободан Арсић
ЛигаДруга лига РС - група Исток
2016-17Друга лига РС - група Исток, 2.мјесто


Рукометни клуб (РК) ''Херцеговац'' основан је давне 1962. године и један је од најстаријих клубова основаних у Билећи. Клуб је за кратко вријеме доспио до квалификација за улазак у Регионалну лигу БиХ, али је поражен од мостарске "Локомотиве". Старији љубитељи ове игре и данас се сјећају спортске неправде и катастрофалног суђења које је спријечило пласман клуба у виши ранг такмичења. Утакмице су се играле на школском игралишту и редовно је присуствовао велики број публике. Тренер клуба био је Раде Поповић, а за клуб су играли: Милан и Славко Самарџић, Слободан Вучинић, Неђо Радмиловић, Божидар Милићевић, Миодраг Костић, Бранислав Михајловић, и голмани Милорад Денда и Неџад Капиџић. Клуб је угашен 1966. године.

Рукометни клуб ''Херцеговац'' поново је основан 2008. године, и од тада се до 2011. године такмичио у Другој лиги РС. У сезони 2010/11. године клуб остварује све побједе и као непоражен улази у Прву лигу РС. Захваљујући клубу, рукомет је све више присутан међу младим нараштајима, тако да су завидне посјете на утакмицама овог клуба.

Клуб окупља око 70 чланова који вриједно раде кроз секције пионира, кадета и сениора.

РК "Херцеговац" је организатор традиционалног "Међународног рукометног турнира – Милан Бајовић – Виђен" у Билећи на коме се сваке године окупљају најбоље екипе из региона.

У најуспјешнијој сезони (2010/11) у историји клуба рукометаши "Херцеговца" остварују пласман у Прву лигу Републике Српске, остваривши све побједе у Другој лиги - група Исток. Клуб у сезони 2015/16. године као посљедњопласирани испада из Прве лиге РС у Другу лигу РС - група Исток, гдје се тренутно такмичи.

Предсједник Скупштине клуба је Миливоје Радовановић, предсједник клуба је Милош Кулаш, док је секретар клуба Милосав Радмиловић.

Адреса: Краља Александра 22, Билећа
Телефон: 065-619-057


Comments

Leave a Reply

Додај коментар

Запамти ме