Одржан IV Светосавски турнир у куглању, Васиљ Килибарда побједник!

Published on 01/26,2019

Куглашки клуб „Херцеговац“ и ове године у име Савиндана Крсне славе општине и цркве организовао је  Светосавски турнир у куглању.
Ово је четврти Светосавски турнир у
низу у организацији КК “Херцеговац“ тако да с' правом можемо констатовати да овај турнир прераста у традицију што је заправо и циљ.

И ове године турнир је био појединачног карактера на ком је учествовало око двадесетак играча из: Мостара, Гацка, Требиња и Билеће. Свјесни чињенице да куглана у Билећи у којој је и организован овај турнир, у техничком смислу није у најбољем реду, да на овој куглани није дозвољено одигрaвање званичних утакмица Лиге Републике Српске нити Премијер лиге БиХ, организатори су се одлучили да ипак, спроведу овогодишњи светосавски турнир. Сматрају да не смију дозволити да се у Билећи престане куглати. Билећа је одувијек била и остала куглашки град, град куглаша који су данас препознатљиви на куглашкој мапи свијета.

Овом приликом се захваљују свим играчима који су својим учешћем увеличали овогодишњи Светосавски турнир а самим тим и светосавске свечаности нашег града. Турнир  се одржавао два дана петак и субота (25. и 26.01.), а у суботу  у поподневним часовима проглашени су и побједници турнира, којима  су уручене симболичне награде.

  • Прво мјесто освојио је Васиљ Килибарда играч  КК “Требишњица“ Требиње - 520
  • Друго мјесто освојио је Дарко Гојковић играч КК “Требишњица“ Требиње - 516
  • Треће мјесто освојио јеГоран Бошњак играч КК “Зрињски“ Мостар - 516

Напомињемо да је Куглашки клуб „Херцеговац“ јесењи шампион лиге Републике Српске у текућој такмичарској сезони 2018/2019. година.


Comments

Leave a Reply

Додај коментар

Запамти ме