НАЈБОЉИ У РС: Злато за средњошколце у малом фудбалу!

Published on 05/03,2019

Град Добој је овог викенда био домаћин Републичког такмичења у малом фудбалу, које се одржава у склопу Малих олимпијских игара /МОИ/ за средње школе.

Мушка фудбалска екипа Средњошколског центра "Голуб Куреш" из Билеће је поред Регионалног, постала првак и на Републичком такмичењу. Ученици СШЦ "Голуб Куреш" одиграли су четири утакмице, забиљежили три побједе и један пораз, те освојили титулу Републичког првака у малом фудбалу.

На Републичком такмичењу учествовали су побједници шест регија, и то: Сарајевско-романијске, херцеговачке, бањалучке, приједорске, семберске и добојске регије, који су били подијељени у двије групе.
Ученици СШЦ "Голуб Куреш" били су у групи А са Гимназијом из Бања Луке и СШЦ "Василије Острошки" са Сокоца.

У првој утакмици побиједили су вршњаке из бањалучке Гимназије резултатом 3:0. На премијерној утакмици голове за Билећане постигли су Александар Ивковић, Борис Ивковић и Лазар Мркаић.
У другом мечу за прво мјесто у групи, наши средњошколци су поражени од Средњошколског центра "Василије Острошки" са Сокоца резултатом 2:1. Стријелац јединог поготка за СШЦ "Голуб Куреш" био је Живко Даковић.

У полуфиналу ученици Средњошколског центра "Голуб Куреш" су се састали са Средњом школом "Никола Тесла" из Теслића. Након велике борбе, головима Бориса Ивковића и Гаврила Попадића, славили су билећки средњошколци са 2:1.
У другом полуфиналном мечу "Електро-техничка школа" из Приједора је била боља од СШЦ "Василије Острошки" са Сокоца, па су копља у великом финалу укрстили ученици из Билеће и Приједора.

У финалној утакмици наши средњошколци су славили минималним резултатом 1:0, а гол одлуке постигао је Борис Ивковић.

За најбољег стријелца проглашен је Борис Ивковић, док је најбољи голман био Дамјан Алексић, ученици СШЦ "Голуб Куреш".

За СШЦ "Голуб Куреш" наступали су: Дамјан Алексић, Борис Ивковић, Живко Даковић, Вук Миленић, Александар Ивковић, Сретен Милошевић, Лазар Мркаић и Гаврило Попадић. Екипу су водили професори Мирослав Перућица и Добривоје Табаковић.


Comments

Leave a Reply

Додај коментар

Запамти ме