БИЛЕЋА ГРАД ОДБОЈКЕ: Тијана, Милица и Јована награђене у избору најбољих спортиста Српске!

Published on 12/22,2018

Када је у питању индустрија Билећа не може, баш, да се похвали са неким успјешним фабрикама, али зато када је у питању спорт - одбојка, имамо најбољу фабрику у БиХ, а можда и шире, а то је фабрика талената - Одбојкашки клуб Херцеговац.

И поред јако малог буџета, билећки Херцеговац сваке године успије изњедрити по неколико талената. Ове године чак три члана, која су поникла у Херцеговцу, су добила признања у избору дневног листа "Глас Српске".

Тијана Бошковић, Милица Ивковић и Јована Биберџић награђене су на синоћ одржаном 64. Избору десет најбољих спортиста Републике Српске.

Титула најбољег спортисте из Републике Српске припала је Тијани Бошковић. Тијана је са репрезентацијом Србије у години иза нас постала првак свијета. На првенству које је одржано у Јапану Бошковићка је проглашена МВП-јем првенства.

Милица Ивковић била је номинована за најбољег спортисту РС у избору Гласа Српске и од 22-оје спортиста заузела је седмо мјесто. Милица је проглашена најбољом одбојкашицом Републике Српске, а у 2018. години освојила је првенство, куп РС и куп БиХ са брчанским Бимал Јединством.

Јована Биберџић једна је од десет најперспективнијих спортиста Српске за 2018. годину. Јована је рођена 2001. године и такође је чланица Бимал Јединства. Иако је тек ове године напунила 17 година, Јована је репрезентативац сениорске реп. БиХ, а успјела је да понесе титулу МВП-а купа Републике Српске.

НОВАК И ТИЈАНА НАЈБОЉИ У СРБИЈИ!

Први тенисер свијета Новак Ђоковић и најбоља одбојкашица свијета Тијана Бошковић проглашени су за најбоље спортисте Србије у 2018. години, у традиционалном избору Олимпијског комитета Србије.

Ђоковић, који се у великом стилу вратио на врх АТП трофејима на Вимблдону и УС Опену, седми пут је лауреат ОКС, док је Бошковићевој, послије титуле првака свијета у Јапану са одбојкашком репрезентацијом, гдје је била МВП такмичења, ово прво признање.

Она је прошле године добила награду за најбољу младу спортискињу.

Ђоковић и Бошковићева нису присуствовали свечаности ОКС у Скупштини Србије, али је најбоља одбојкашица свијета послала видео поруку.

"Почаствована сам избором за најбољу спортисткињу 2018. Желим да захвалим саиграчицима, тренерима, Одбојкашком савезу Србије. Поносна сам на успјех које смо остварили ове године, још једном смо заједно исписали историју женске српске одбојке. Даћу све од себе да и у будућности наставим истим путем", поручила је Бошковићева у видео поруци.


Comments

Leave a Reply

Додај коментар

Запамти ме