Билећки шахисти најбољи на турниру "Словенско братство 2017"

Published on 06/24,2017

Поводом 25. јуна, Дана уједињења свих Словена, од 18. до 24. јуна 2017. године у Требињу је одржан Међународни шаховски турнир "Словенско братство 2017".

Турнир је одигран у организацији Шаховског савеза Републике Српске, а учествовало је укупно 16 кадета из Босне и Херцеговине, Русије и Црне Горе.
Шахисти су на располагању имали по 90 минута за партију и додатних 30 секунди за сваки повучени потез, а поред тога одигран је и турнир у брзопотезном шаху.

Шахисти билећког "Основца" остварили су одличан резултат, и у Билећу се вратили са чак пет освојених медаља.

На брзопотезном турниру, тзв. „цугеру“, учествовало је 14 шахиста из Попинаца, Доњег Товарника, Сремских Михаљеваца, Деча, Прхова, Пећинаца и Шимановаца. Победио је Дејан Живановић из Деча са 11,5 поена из 13 партија

Read more http://www.simanovci.rs/2016/04/18/memorijalni-sahovski-turnir-u-simanovcima/

Најбоља је била шахисткиња билећког "Основца" Јелена Гушић, која је освојила 6 поена из 7 партија. Други је био Милан Звијер са 5 поена, док је треће мјесто припало Вери Пронини из Санкт Петербурга.

На брзопотезном турниру, тзв. "цугеру", учествовало је 12 шахиста, а првих пет мјеста припало је Билећанима.
Најбоља је била Јелена Гушић са 6 поена из 7 партија. Друго мјесто мјесто освојио је Вукашин Вучинић са 5 поена, а треће Марија Крњевић са такође 5 поена.

Главни судија турнира био је Слободан Кузмановић, док му је помоћник био Лало Перић.
Шаховски турнир "Словенско братство 2017" се из Требиња сели у Бању Врућицу, гдје ће бити одржан од 25. до 28. јуна.


Comments

Leave a Reply

Додај коментар

Запамти ме