ФК Херцеговац остварио запажене резултате на "Пикси купу 2019"

Published on 09/03,2019

На спортским теренима хотела "Бистрица" на Јахорини од 28. до 31. августа одржан је 13. по реду Међународни фудбалски турнир "Пикси куп 2019", који је окупио 1.500 дјеца узраста од седам до 15 година.

На турниру су учешће узели дјечаци ФК Херцеговац из Билеће, и то у категоријама: 2004, 2006, 2008, 2009 и 2012. годиште.
Од пет генерација, колико је предстваљало екипу Херцеговца, чак четири су се окитиле медаљама, док је петој медаља измакла у утакмици за треће мјесто.

Генерација 2004. коју је са клупе водио Никола Лисов у конкуренцији од осам екипа заузела је друго мјесто. У финалној утакмици пионири Херцеговца су поражени од НК Цим из Мостара након пенала 3:1. У регуралном дијелу утакмице било је неријешено - 0:0. За најбољег играча турнира у категорији пионира проглашен је члан Херцеговца, Никола Ђорђић.

Генерација 2006. коју тренира Рајко Миленић у јакој конкуренцији од 16 екипа такође је стигла до финала. У финалном мечу боља од наших дјечака била је Школа ногомета АС из Међугорја резултатом 2:0. За најбољег голмана турнира проглашен је Алекса Џелетовић, члан билећког Херцеговца.

Генерација 2008. коју су са клупе водили Светозар Кашиковић и Добривоје Табаковић окитила се бронзаном медаљом. Они су у утакмици за треће мјесто побиједили Војводину из Старе Пазове након пенала 2:0 - 0:0. Титулу најбољег голмана турнира понио је Вук Ђукић, члан Херцеговца.

Генерација 2009. коју такође са клупе воде Светозар Кашиковић и Добривоје Табаковић освојио је друго мјесто. У финалној утакмици наши дјечаци поражени су од Зенита из Бијељине након пенала резултатом 3:1 - 1:1. За најбољег стријелца турнира у 2009. категорији проглашен је Никола Милошевић.

Најмлађа категорија Фудбалског клуба Херцеговац на свом првом турниру приказала је одличну игру и недостајало им је мало спортске среће да дођу и до медаље. У конкуренцији од осам екипа изабраници Дејана Михића и Рајка Комненића заузели су четврто мјесто. У утакмици за треће мјесто поражени су од бањалучког Борца минималним резултатом 1:0.


Comments

Leave a Reply

Додај коментар

Запамти ме