Одржане четврте коњичке трке "Билећа 2017"

Published on 07/23,2017

У организацији Општине Билећа и Коњичког клуба "Потковица", данас су на Шевари барама у Бијељанима, одржане четврте по реду коњичке трке "Билећа 2017".

У четири трке такмичило се 36 грла, а највише пажње пробудила је главна трка пунокрвних енглеза на 1800 метара. Највише успјеха на овогодишњој манифестацији имали су домаћи такмичари, чланови Коњичког клуба "Потковица" из Билеће.

У првој трци брдско-планинских грла такмичило се 10 грла. Дужина стазе износила је 1000 метара, а наградни фонд 1.400 км. Побједу је однијело грло Путко, власника Миљана Остојића са Жабљака. Други на циљ стигао је прошлогодишњи побједник коњ Вранац, такође у власништву Миљана Остојића, а треће мјесто заузело је грло Рубин, власника Милана Ристановића из Рогатице.

Друга трка Арапских грла изазвала је узбуђење код публике, а такмичило се чак 11 грла. Дужина стазе била је 1200 метара, а наградни фонд трке 2.600 км. Побједу је однијело грло Малброк, власника Дражена Дунђера из Билеће. Другопласирано било је грло Сиглави, у власништву Јефта Мучибабића из Гацка, док је треће мјесто такође освојило грло које је у власништву Дражена Дунђера.

У трећој трци Пунокрвних енглеза на 1300 метара - трци Општине Билећа учествовало је 7 грла, а наградни фонд износио је 3.300 км. Побједу је однијело грло Перидот, власника Гаврила Дунђера из Билеће. Друго мјесто освојило је грло Mister Machine, Енеса Љубановића из Приједора, док је треће кроз циљ прошло грло Blackleyf, Веселина Митровића из Никшића.

У главној трци дужине стазе 1800 метара побједу је однијело грло Fanatico di Santino, власништво Рифета Кумалића из Санског Моста, а побједнички пехар побједник уручио је Раде Козјак, начелник одјељења за привреду, друштвене дјелатности и инспекцијске послове Општине Билећа.
У главној трци учествовало је
8 грла, а наградни фонд износио је 4.000 км. Побједнику је припало 2.500 км, другопласнираном 900 км, а трећем 600 км.
Друго мјесто у главној трци освојило је грло Акапела, власништво Милана Дунђера из Билеће, а треће грло Јагма, власништво Мирка Телетине из Невесиња.


Comments

Leave a Reply

Додај коментар

Запамти ме